Monday 23 December 2013

Stream Meter val för inhemska och industriella ändamål



Stream meter är apparater som används för att mäta gas eller vätska rör sig genom det . De används som en del av en blandad kompott av bestämmelser där mätning av ström krävs för att leta efter hål , kontrollera vikten och även förutse astma bakhåll i astmapatienter .

Apparaterna klassificeras beroende av att köra ramar med mekanisk , ultraljud , vikt och elektro att ett par prover . Vore det inte bra om vi kunde ta en gåskarl på hur de fungerar .

Mekaniska stream meter

Dessa är vanliga mekanismer som fortfarande gå vidare för att utnyttjas . Grundläggande typer använder turbiner eller hjul inbäddade i skorstenar för att mäta hastighet och fastställa volymetriska ström genom att utnyttja utbudet på de kanaler de är fläckig .

Mekaniska stream mätare kan vara av olika slag med regelbundna illustrationer är cylinder meter - som utnyttjar vridcylindrar- , redskap meter - som använder ett par eller fler än två rigg svänger i rät punkter - och enstaka plan meter - som använder pumphjul för att bygga och minska utsläppen fluidumström .

Ultraljuds stream meter

Ultraljuds stream meter har många kontaktpunkter över deras mekaniska partner . De kan användas för att mäta många typer av vätskor - som flytande svavel , vatten och kemikalier runt andra - med antagandet att ljudets hastighet kunde fastställas . Eftersom de inte utnyttjar mekaniska delar , är stöd för sådana anordningar i allmänhet låg. De är också mycket mer pålitlig än mekaniska ramar och är snappier att använda eftersom de inte behöver vara inbäddade i en tratt ännu helt enkelt fast på utsidan .

Doppler och resor är de två typer av ultraljuds meter . Båda utnyttjar givare för att mäta ström men på olika sätt . En Doppler beräknar i rörelse i återfall som oroande inflytande i vätskan effekter reflektion . Denna rörelse är den samma som den ström takt. Då igen , rese meter har givare som sänder tecken genom en vätskevolym från inversa sidor . Kontrasten i tid mellan de två kännetecknen ger ström takt .

Vikt baserad stream meter

I viktbaseradstream meter , differential vikt eller dynamisk vikt verifierar ström takt . Pitotrör , kon meter och Dall -rör finns ett par prover av mekanismer.

Den punkt då man utnyttjar differentialviktär kanalen uppdrag att göra en droppe i vikt. Ju mer vätska, som presenteras , är mer vikt görs. Strömmen takten beror på att skillnaden i uppströms och nedströms vikt kvaliteter.

Kraftfull vikt bestäms genom mätning av kontrasten mellan statiska ( vikten vid en stagnations fokus) och stagnation vikt ( fokus där flytande konsistens är noll).

Elektromagnetiska stream meter

Elektromagnetiska mätare , som är självklart, använder attraktiva områden för att kontrollera ström takt . Som ett attraktivt område består i ett område i en kanal , är förändringar i spänning gjorda av vätskans ledande partiklar . Denna ändring utnyttjas för att mäta hastigheten på strömmen.

Sådana mätare är perfekt för att fastställa vissa vattenbaseradevätskor som avloppsvatten ännu inte är lämpliga för kolväten , olja och raffinerad vatten .

Den punkt vid val av ström meter måste olika variabler redovisas . Eftersom en sort som inte kan slutföra vissa gaser eller vätskor , plocka fel gadget är en kostsam olycka . Förfrågningar som vilken typ av vätska / gas är att mätas, måste tjocklek ( på grund av icke - vattenbaserade vätskor ) och mått på föroreningar besvaras . Kanalisering är en alternativ variabel där mått , material , uppströms / nedströms svängar och ventiler måste väljas . I slutändan , att räkna ut hur strömmen hastigheten bör visas , dvs om i volymenheter eller massa , kommer att påverka den typ av mätare som ska användas http://www.wallox.se/ .

No comments:

Post a Comment